Място на събитието

Зала "Надежда"

МБАЛ "Надежда", гр. София, 

ул. „Блага вест“ 3

График

18 май 2024 г.

Лектор

д-р Матиа Манфредини

 

ИНФОРМАЦИЯ

 

Постекстракционната имплантология е широко използвана процедура, особено при имплантни системи, които осигуряват отлична първична стабилност. Имедиатното имплантиране редуцира времето за рехабилитация и запазва архитектониката на костта, посредством редуциране на нейното ремоделиране след екстракцията на зъба. 

 

Комбинацията на имедиатното имплантиране с гингивоформери, подготвени спрямо геометрията на екстракционния джоб допринася за запазване на меките тъкани и намалява времето за имплантологичното лечение, т.к. в повечето случаи не се налага провизионализиране. 

 

ЦЕЛИ НА ОБУЧЕНИЕТО 

  • Остеотомии при имедиатно имплантиране - Tips & Tricks
  • Управление на имплантната първична стабилност 
  • Създаване на индивидуализирани гингивоформери
  • Управление на профила на изникване 
  • Практическата част ще се проведе върху модел за имедиатно имплантиране. 

 

КУРСЪТ Е НАСОЧЕН КЪМ начинаещи и средно ниво в приложението но имедиатни протоколи.

Такса за участие:

480 лв. с ДДС

Таксите се превеждат по сметка:

IBAN: BG68 BUIN 95611000 6134 55
BIC: BUINBGSF
Банка: Алианц Банк
Получател: Мегаджен Имплант ООД

За регистрация и записване:

Таня Запрянова

Телефон: 0877 000 587

tanya.zapryanova@megagen.bg

ЗА ЛЕКТОРА

Д-р Матиа Манфредини е завършил стоматология в Университета на Инсубрия и е специализирал орална хирургия в Миланския университет. Понастоящем е докторант в клинично проучване и неговата дисертация e на тема “Цялостно дигитализирана имплантна рехабилитация”. Той е преподавател във факултета по Стоматология и орална хирургия в Миланския университет и клиничната му дейност е в Центъра по обеззъбяване и максиларни атрофии във Fondazione IRCCS Ca Granda Ospedale Maggiore Policlinico в Милано, ръководен от професор Майорана. Изследванията му са насочени към имплантологичното лечение, по-специално, управлението на периимплантните меки тъкани, поведението на костната тъкан, свързано с протетичната връзка и дигиталното имплантологично лечение. Автор е на публикации в национални и интернационални научни издания и е рецензент на такива в областта. Д-р Манфредини е сътрудник в книгата “Цялостно дигитализирани подходи в имплантната хирургия” от проф. Карло Майорана и Марио Беретта, Ariesdue, 2023. 

 

ЗА ОРГАНИЗАТОРА

Bioregeneracia_bg_color_transparent.png

Биорегенерация е най-голямата тъканна банка в България и една от първите, които развиват съхранението на стволови клетки с най-съвременните и надеждни методи и технологии.

 

Повече за БИОРЕГЕНЕРАЦИЯ